Herbergier Tiel

Ferdinand Wiepking en Sylvia Wiepking - van Graafeiland
Ambtmanstraat 24
4001 MC Tiel
0344-767282
tiel@herbergier.nl

Welkom bij Herbergier Tiel.

Wonen en leven zoals "thuis" is ons credo. Wij bieden persoonlijke aandacht en begeleiding bij het dagelijkse leven dat aansluit bij de behoefte van onze bewoners. Herbergier Tiel is een thuis voor 15 ouderen met een geheugenprobleem. De bewoners in onze Herbergier zijn niet gebonden aan het dagritme of de roosters van zorgverleners. Ieder doet zoveel mogelijk naar eigen kunnen en in eigen tempo: opstaan, lichaamsverzorging, familie en ander bezoek ontvangen. Het team heeft een open oog voor de persoonlijke interesses van de bewoners. In onze Herbergier kunnen bewoners -omringd door de zorg die echt waardevol en nodig is- hun eigen leven blijven leiden. De bewoners verblijven hier, als zij dat willen, tot aan hun levenseinde.


Het pand

Herbergier Tiel is gevestigd in het voormalig Oud- Burger Mannen- en Vrouwenhuis uit 1804 en geldt als een van de belangrijkste monumentale panden van Tiel. Tijdens de verbouwing tot Herbergier zijn zoveel mogelijk authentieke details bewaard gebleven. Binnen het pand zijn 15 zeer fraaie wooneenheden gerealiseerd, welke geheel naar eigen smaak ingericht kunnen worden. Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. Een aantal wooneenheden heeft een aparte slaapkamer en is geschikt voor bewoning door 2 personen. De algemene ruimten zijn in de stijl van het pand ingericht en  bestaan uit een eetkamer, een regentenkamer, een lounge en de tuin.


Dienstverlening en kosten

In onze Herbergier hebben bewoners een eigen kamer met badkamer en daarbij wordt zorg verleend. Dat leidt tot woon- en zorgkosten. De woonkosten bestaan uit verblijfskosten, service- en schoonmaakkosten en bijdragen voor onder andere de maaltijden en het wassen van kleding. Deze kosten betalen zij uit AOW, pensioen of eigen vermogen. Ook kosten voor kappers bezoek, schoonheidsspecialiste en andere persoonlijke activiteiten betalen zij uit eigen middelen.

De zorgkosten kunnen over het algemeen worden betaald uit het persoonsgebonden budget. Dit PGB is door iedereen aan te vragen die 24-uurszorg nodig heeft. Kosten voor huis- en tandarts, voor therapieën en bezoek aan een ziekenhuis worden gedekt uit de eigen (aanvullende) zorgverzekering. 

Verbouwing Herbergier Tiel nadert de eindfase

verbouwing Herbergier Tiel bijna klaar

Lees het hele bericht »

Wij bieden warme en veilige zorg met respect voor ieders eigenheid