Herbergier Heerde

Herbergier Heerde

Gerrit de Graaf en Riny de Graaf - Hunneman
Eperweg 23
8181ET Heerde
0578678020
heerde@herbergier.nl

Herbergier Heerde

Herbergier Heerde is gevestigd in een monumentale villa uit 1900. Het pand is ruim opgezet, met veel aandacht voor rust en privacy. Herbergier Heerde ligt aan de rand van de bebouwde kom van Heerde. Binnen enkele minuten bent u in de Veluwse bossen, aan de rivier de IJssel met haar prachtige uiterwaarden of de gezellige kernen van Heerde en Epe. De steden Apeldoorn, Zwolle, Deventer en Zutphen zijn per auto binnen een half uur te bereiken.

De indeling

In Herbergier Heerde zijn 16 kamers, een moderne keuken en een sfeervolle woonkamer gerealiseerd. Het gehele pand is rolstoel toegankelijk en beschikt over een moderne lift. Achter het pand ligt een mooie besloten tuin met terras en er is voldoende parkeergelegenheid voor uw bezoek.

De kamers

Alle kamers in Herbergier Heerde zijn nieuw of verbouwd. Iedere gast heeft een kamer van 35 tot 50 vierkante meter, met eigen douche, wastafel en toilet. Natuurlijk kunt u deze kamer naar eigen wens inrichten met meubels, lampen, kleden, wanddecoraties en opbergsystemen.


Wat maakt herbergier Heerde zo bijzonder?

Aanwezigheid zorgondernemers
Als zorgondernemers zijn wij 6 dagen per week aanwezig en eten mee met onze gasten en medewerkers. Door deze aanwezigheid zijn wij continu op de hoogte hoe het met onze gasten is en een direct aanspreekpunt voor iedereen die onze herbergier bezoekt.  

Dagelijks verse warme maaltijden
Iedere middag gaat  één van onze medewerkers, samen met een gast, boodschappen doen bij de supermarkt. Na het boodschappen doen wordt de warme maaltijd bereid in onze woonkeuken. Onze gasten mogen meehelpen met de voorbereiding van de maaltijd.  De geur van het eten en de activiteit in de keuken wordt als erg huiselijk ervaren door onze gasten. En dan, dan gaan we met z`n allen aan tafel. Een mooi servies en schalen op tafel, zodat iedereen zelf kan opscheppen, zorgen ervoor dat onze gasten en familie het eten hoog waarderen (enquêtecijfer 2014 9,0)      
 
Wij hechten groot belang aan bewegen
Bewegen heeft een remmende werking op de cognitieve achteruitgang en is van positieve invloed op het slaappatroon, de eetlust, de communicatie en kan angst en onrust verminderen.
Doordat wij bewegen onderdeel hebben gemaakt van het dagelijks leven zien wij ook dat onze gasten zeer lang mobiel blijven. Tevens zijn er iedere week bewegingslessen o.l.v. een fysiotherapeut.

Muzikale ontspanning
Ieder dag wordt er naar (klassieke) muziek geluisterd en zingen gebeurt met grote regelmaat. Om de week komt er een muziek agoog, waar onze gasten erg van genieten. Wij vinden dit erg belangrijk omdat muziek er voor zorgt dat mensen meer rust ervaren, beter kunnen ontspannen en muziek is van positieve invloed op contact (resultaat onderzoek door Annemieke Vink, onderzoeker UMCG).
       
Heerlijk buiten zijn in de tuin
Op ons terras kun je al heel vroeg in het jaar buiten zitten, omdat deze beschut gelegen is op het oosten. Onze gasten maken daar dankbaar gebruik van. Ze genieten van de zon, lopen door de tuin, luisteren en kijken naar de vogels, lezen een krantje, doen even de ogen dicht en maken een praatje. En dat dit goed is voor je vitamine D, het geestelijk functioneren en het slapen is mooi meegenomen.    
 
Activiteiten zijn afgestemd op behoefte en mogelijkheden
Iedere dag worden er wel activiteiten georganiseerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de interesse van de gasten. Hierbij kunt u denken aan een wandeling naar de kern van Heerde voor een kopje koffie of een lunch, een ritje over de Veluwe of langs de IJssel, een bezoek aan een museum of dierentuin. Ook kleine activiteiten als scrabble, sjoelen, zingen etc. worden dagelijks georganiseerd. Voor een impressie, zie onder foto`s.   


Uitslag kwaliteitsonderzoek 2016 door ARGO

Argo heeft in het najaar van 2016 een kwaliteitsonderzoek verricht. Het cijfer dat familie ons heeft gegeven is wederom een 8.9.

Lees het hele bericht »

In onze Herbergier staan oprechte aandacht en zorg centraal.